Innebandyklubbor från Oxdog

Oxdog är ett av de nyaste märkena i innebandyvärlden, men har tack vare högkvalitativa produkter vuxit snabbt och etablerat sig på marknaden.

Det som kanske sticker ut mest av deras produkter är deras innebandyklubbor. En innebandyklubba från Oxdog innebär oftast någon teknisk specialdetalj i skaftet eller bladet.

Gemensamt för alla innebandyklubbor från Oxdog är att de är utrustade med så kallat Stick Balance System. Det innebär att det går att byta ut en vikt längst upp i knoppen. På så sätt går det att ändra vikten en aning på klubban, men också att balansen i den justeras.

Andra specialfunktioner som kan finnas på deras skaft av kolfiber är något de kallar Powerrails, V-Dips, Tipkick, Tipshape och Triad. Dessa tekniker tillför lite olika egenskaper. Det kan ge ökad vridstyvhet i skaftet, snabbare kick vid skott, större stryktålighet mm.

När det gäller bladen på klubborna har även vissa av de en specialteknik du inte hittar någon annanstans. Bakre delen av vissa blad är förstärkt med kolfiber.

Oxdog är alltså en spännande, växande aktör på innebandymarknaden.