Innebandyutrustning för barn

Innebandy är Sveriges största inomhusidrott och näst största lagidrott. Med 120 000-130 000 licensierade spelare finns det en hel de innebandysugna barn och ungdomar runt om i landet.

En fördel med innebandy är att det är en enkel sport att utöva när det gäller utrustning. De flesta barn och ungdomar har idrottskläder för inomhusbruk i och med idrottslektionerna i skolan. För att sedan ta steget att kunna utöva innebandy krävs sedan bara en innebandyklubba och innebandyglasögon.

Utbudet av innebandyklubbor är stort. Leverantörerna är många och de flesta har var och en ett stort sortiment av innebandyklubbor anpassade till barn. När det gäller att hitta rätt längd på innebandyklubba för barn finns det egentligen en ganska enkel tumregel att följa, den ska räcka 5-10 cm ovanför naveln.

Med en bra innebandyklubba är det bara att sätta igång att spela och ha kul. Dock är det viktigt att inte glömma bort innebandyglasögon för barn. Det finns risk att få en boll eller klubbspets i ögat och med dessa skyddsglasögon finns det stor chans att rädda synen om olyckan är framme. Dessutom är det ett krav från förbundet att alla barn måste ha glasögon på sig under allt matchspel.

Se alltså till att hitta en innebandyklubba i rätt längd samt innebandyglasögon. Då är det bara att snöra på sig skorna och börja lira!