Träna med balansplatta

Ett mycket underskattat träningsredskap är balansplattan. Detta enkla hjälpmedel kan göra underverk vid uppbyggnad eller rehabträning av kroppen.

Genom att bara stå på ett eller två ben och hålla balansen på balansplattan stärker du vrister, knän, mage och rygg. Genom små och enkla pareringar för att bibehålla balansen tränar du även de små musklerna i kroppen, som du inte riktigt kommer åt genom mer vanlig styrketräning eller löpning.

Vill du sedan ge dig på mer avancerad träning finns det stora möjligheter att göra det med enbart din balansplatta som redskap. Du kan exempelvis göra knäböj på ett eller två ben eller stå på ett ben och böja dig framåt med armarna utsträckta som vingar och det andra benet rakt bak.

Du behöver inte bara träna kroppen från bål och nedåt. Använder du balansplattan att göra exempelvis armhävningar eller plankan på kommer du dessutom åt musklerna i övre delen av kroppen.

Googla runt lite och leta efter övningar för just balansplatta, så kommer du se vilket jobbigt och effektivt litet träningsredskap den är.